Истинска истерия за горива в цялата страна се разиграва в последните няколко часа. В Пловдив се образуваха километрични колони от автомобили по известени по-евтини бензиностанции на Рогошко шосе, бул. „Димитър Талев” и около близките села.

Огромни опашки посред нощ по бензиностанциите в Пловдив след минаването на 3 лева за литърКилометрична колона се изви на Рогошко шосе край по-евтините бензиностанции

Заради покачения интерес към горивата цената се промени за часове. По-рано през деня А95 се продаваше  за 2,65 лева , а литър дизел е между 2,70лева до 3,12 лева за високия клас. Цената на газта надвишава 1,40 лв. за литър. Още следобед имаше обекти, които предлагат дизела и А95 за 3 лева литъра, а почти всички обекти и големи вериги вдигнаха цените около тези стойности. 

Лукойл, Петрол и Газпром, Еко държат още от ниските цени  около 2,70 лв. за най-масовите горива. Поради това и опашките там са най-големи в момента в Пловдив, но не се извиват колони.

За сметка на това в София е истинска истерия, като се образуват огромни колони от автомобили, които да заредят. Наш читател заяви, че по основните шосета в София има колони от автомобили пред всички бензиностанции.  В някои градове в Северозапада като Видин се говори за цени на дизел и А95 от 3,20 на литър.

Появиха се и кадри как се пълнят туби с бензин, заради очакваното покачване.  Обичайно големите вериги сменят цените или в полунощ или на 12-часов интервал.  Други вериги буквално сменят цените през няколко часа.

Покачването на цените се очаква и в следващите дни, като освен международната ситуация, влияние оказва и повишеното търсене на горивата.

Цените на горивата се изстреляха! На места дизелът в Пловдив минава 3 лв./литъраМасовият бензин А-95 също със значителен ръст