Огромни опашки се образуваха край някои бензиностанции в Пловдив след поредния ръст на горивата у нас. На кадри в социалните мрежи се вижда километрична колона към един от обектите, които предлагат сравнително евтино гориво на Рогошко шосе. За колони се съобщават и в Кючука на бул. "Димитър Талев.  Подобно е положението и в други обекти в Пловдив и около града. 

БТВ съобщава, че опашки има и в София, Перник, Монтана и Врачанско, тъй като се очаква горивото да поскъпне още по-драстично.

Кадри пък показват как в Хасково пълнят туби с бензин по обектите. 

Припомняме, че  проверка на TrafficNews по пловдивските  бензиностанции показа, че средно за литър от масовия бензин А95 се продава за 2,65 лева , а литър дизел е между 2,70лева до 3,12 лева за високия клас. Цената на газта надвишава 1,40 лв. за литър.

От два дни в част от веригите бензиностанции се наблюдават суми надминаващи 3 лева за литър, както за дизела, така и за най-масовия бензин – А95.

Цените пък се сменят за часове, разликата между сутринта и вечерта е повече от 10 стотники на литър на един и същи обект. 

Цените на горивата се изстреляха! На места дизелът в Пловдив минава 3 лв./литъраМасовият бензин А-95 също със значителен ръст