Днес огънят в землището между селата Кадиево и Оризари се разгоря отново. Пожарът обхвана стърнища в участъка от рерка Марица до Пещерско шосе.

Заради димът, който се стелеше, се наложи пътят да бъде затворен за близо половин час.

Кметът на Родопи Павел Михайлов благодари за бързата намеса на служителите от пожарната служба, заради която стихията не е успяла да обхване слънчогледови насаждения и лозови масиви. Той изказа признателност към всички отзовали се моментално - десетки доброволци, фирми, дали специализирана техника, кмета на Кадиево Лиляна Петрова и други ръководни кадри в областната и общинската администрация.

"Апелирам, заради прогнозата за високи температури и в следващите дни, и заради активния пожароопасен сезон, за повишено внимание при боравене с огън на открито и напомняне, че паленето на открити площи е забранено, освен на обозначените за това места. Призовавам за бдителност и внимание в жегите", написа още Михайлов.

Отново пожар между Кадиево и Оризаре, доброволци и пожарникари са на мястоКъсно снощи пожар избухна край Стамболийки и обхвана района около двете села