Стотици милиарди инвестиции в технологии за автомобилната индустрия обещаваха да променят начина, по който ще се придвижват хора и стоки. 400 млрд. долара за последните 10 години бяха насочени към новите концепции за електрическа, свързана, автономна и споделена мобилност. 100 млрд. от тях отидоха конкретно за електрифицирането, свързаността и технологиите за автономно управление само през последните 24 месеца. Докъде e стигнала индустрията на модерния транспорт ще покаже TRUCK EXPO 2023 – от 8-ми до 10-ти юни в Пловдив, на територията на Международния панаир.

Искахме да предложим нов и различен начин за представяне на иновациите в транспорта, защото превозните средства с инвестиционно предназначение са флагман на високите технологии и оборудване в автомобилите, казват от Асоциацията на автомобилните производители, организатор на TRUCK EXPO. По думите им освен специалистите в сектора и професионалната публика, така могат да бъдат приобщени дори хора, които нямат никаква връзка с камионите, но се интересуват от развитието на технологиите и новите концепции за мобилност. А изложителите на TRUCK EXPO 2023 са подготвили десетки нови технологии и модели, които ще бъдат представени за първи път в България. Ето някои от тях, които ще предизвикат интереса на посетителите на изложението.

Какво ще кажете за off – road пакет при тежкотоварни автомобили? DAF ще представи част от новата си гама тежкотоварни Construction автомобили, проектирани за работа в тежки условия. Иновативни кабини, оптимизирана силова линия, off – road пакет и много други полезни функции ще изненадат професионалистите, а за масовата публика ще бъдат истинска атракция.

MAN също вече разполага с 360-градусово виждане през система с камери, вместо конвенционалната система с огледала за следене на пространството около автомобила. Марката за първи път ще покаже тази технология на TRUCK EXPO 2023, където премиерата си за България ще направи и последното поколение силово предаване на MAN Truck, което дава още по-добра горивна икономичност.

В лекотоварния сегмент също ще имаме премиери на TRUCK EXPO 2023. TOYOTA Prоace Family дебютира за българският пазар с пълна гама модели с напълно електрическо задвижване. Всички те се предлагат и с конвенционални двигатели на дизел и бензин, но само помислете за свободата да правиш бизнес с нулеви емисии, при това на 3 пъти по-ниска цена за придвижване, в сравнение с конвенционален двигател (при зареждане от локален източник).

Cool! Наистина е така и в сферата на ремаркета и полуремаркета, чийто производители са подготвили новости, с които да впечатлят професионалистите. Очаквайте премиерното за страната ни полуремарке KRONE Cool Liner с хладилен агрегат Celsineo. Бордовите полуремаркета Krone Profi Liner и Mega Liner, които също ще бъдат представени на изложението, могат да се похвалят с нов тип портални врати и под за улеснена експлоатация, а в тъмното вече ще се виждат отдалеч с последната генерация стоп светлини на Hella (Gen.2).

Ще повдигнем завесата и за самосвалното полуремарке SCHMITZ CARGOBULL SKI 24 SL 7.2 за превоз на инертни материали и скална маса, оборудвано с ново поколение шаси, оптимизиран самосвален кош и увеличен полезен товар. Моделът беше представен за първи път на специално събитие по повод 25-годишнината на завода в Гота, Германия. Вижте го в три версии - STANDARD, LIGHT и HEAVY-DUTY в зависимост от приложението му и с четири различни дължини – 7.2 м., 8.2 м., 9.6 м. и 10.5 м.

Има и още новости от тази марка - хладилното полуремарке SCHMITZ CARGOBULL SKO SMART EXECUTIVE вече е оборудвано с последно поколение телематична система TrailerConnect®, която предоставя широк обем от информация на потребителя, а хладилният агрегат S.CU V2.0 е с електродвигател с батерия.

TRUCK EXPO 2023 ще отвори врати на 8-ми юни от 10:00 часа на откритите площи на територията на Международен панаир Пловдив. Официалното откриване ще бъде в 11:00 часа, а от 13:00 ч. на щанда на FORD TRUCKS Ути Бъчваров ще приготви вкусна храна, с музика, настроение и много изненади за посетителите, по повод 30-годишнината на компанията.

Входът е свободен след регистрация. Вземете своя безплатен пропуск от тук: https://truckexpo.eu/visitors/registration-2.html.