Община Пловдив се готви да вдигне цените на редица услуги, които се извършват от общинските предприятия.  От пресцентъра на градската администрация изпратиха дълго, но за сметка на това не толкова съдържателно прессъобщение, с което обявяват намеренията на градските власти.

Община Пловдив вдига шоково цени за домуване на коли в Синя зона, хвали се с намаление на сватби за лежащо болниЗам.-кметът Величко Родопски иска актуализация на цените, били по-ниски от тези на „свободния пазар”

НКЖИ подготвя първата копка на изграждането на пробива под Централна гара, който е част от „ЖП възел Пловдив”.  Тя ще бъде насрочена веднага, след като бъде издадено строително разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, което се очаква съвсем скоро.

НКЖИ чака строителното разрешение за пробива под гарата, Трейс подготвят строителната площадкаВсе още няма яснота от коя страна ще започне изграждането на съоръжението, има опасност и да е от двете

Междувременно от НКЖИ съобщиха, че трите прелеза на бул. „Копривщица”, които са по жп линията  между Пловдив и Филипово, ще бъдат затваряни с увеличено времетраене от 27 до 30 септември. През последните дни имаше на няколко пъти проблеми с тях, като причината обаче не е с тяхната функционалност, а заради ремонти и преместване на кабели по трасето.

Прелезите по бул. „Копривщица” ще стоят по-дълго затворени заради ремонти на НКЖИТрите прелеза ще бъдат по-дълго с пуснати бариери, тъй като няма да работи автоматизираната система

1 835 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през изминалото денонощие. 99 души са починали. Новозарезените в Пловдивска област са 150. Шестима ученици от общо шест училища са дали положителна проба за коронавирус. В това число спадат и петима учители. Наложена е карантина на контактните класове и на педагозите. 

COVID кризата в цифри: 1 835 новозаразени, 99 са починалиВижте данните за последното денонощие

6 класа от 6 различни училища са карантинирани в ПловдивСред новозаразените e една санитарка

Единадесет са вече COVID зоните в Пловдив и областта, където хората със съмнения за заболяването могат да бъдат прегледани безплатно и да им бъдат предписани безплатни лекарства. Националната здравноосигурителна каса е сключила договор с още едно лечебно заведение от извънболничната помощ, което ще обслужва пациенти, съобщиха от НЗОК.

Разкриха още една COVID зона в Пловдивско, ето къде може да се прегледате безплатноНа всички пациенти задължително са прави антигенен тест

На този фон в Пловдив се проведе протест срещу носенето на маски. Пред Съдебната палата се събраха десетина пловдивчани, за да изразят недоволството си от правилата и да подкрепят мъж, който е получил акт заради отказ да сложи предпазната маска.

Протест пред съда в Пловдив заради носенето на маскиПловдивчанин обжалва акт заради нарушение на заповедта на здравния министър

Междувременно председателят на БАЗ Ричард Алибегов сигнализира, че проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани.

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинираниОт туристическия бранш пък настояват за равнопоставеност на секторите в българската икономика по отношение на мерките

А Сдружението на заведенията в България отправи предложение за алтернативна работа на обектите, съобразена със заповедта на здравния министър.

СЗБ иска отпадане на ограниченията, готови са да въведат сертификат или тест за влизанеСпоред тях тези мерки трябва да бъдат общовалидни за всички обекти

Пловдив бележи нов ръст на цените на жилищните имоти що се касае до препродажба на съществуващи жилища. За второто тримесечие в града под тепетата е регистриран най-голямо поскъпване - 4,4% спрямо първото тримесечие на 2021 година. Обратно новоизградените домове в Пловдив за първи път от няколко години насам поевтиняват, макар и съвсем незначително с 0,5%. Така общият индекс на цените на жилищата се е покачил с 2,2%. 

Новите жилища в Пловдив по-евтини, но старото строителство скочи с над 4%Само Варна бие Пловдив по поскъпване на имоти, София - с отрицателни стойности

Ексцентричният лорд Евгени Минчев беше засечен в Пловдив на автогара „Юг” от наблюдателен читател на TrafficNews. Шоуменът се появи днес по обед там , за огромна изненада на хората, които по същото време чакаха автобус.  

Лорд на пловдивска автогара! Съсипаха я тази държава!На мястото на срещата се появи и фолкдивата Кали

Старши треньорът на Ботев Азрудин Валентич говори преди пловдивското дерби. За треньора това ще е първо дерби начело на клуба. 

Валентич: Това е специален мач, няма значение моментното състояниеТреньорът на Ботев преди първото си дерби