Днес си отиде Баронът на богатата ромската фамилия Рашкови - Цар Киро. Той издъхна в дома си на 78-годишна възраст:

Почина Кирил Рашков - Цар КироДо последно ромския барон излежаваше присъда

Кой бе всъщност Цар Киро ? Роден в бедно македонско село, 79-годишният Кирил Рашков приключи живота си в Пловдив, изключително богат и титуловайки се цар. Вижте още за жеговата жетейски история, скандалите, в които бе замесен, и защо до ден днешен срещу него течаха серия от дела: 

Цар Киро - Великият дестилатор!Приживе той се превърна в символ на безнаказаността и произвола в държавата

ГЕРБ може да очаква разгромна победа на изборите в Пловдив.  В анкетата на TrafficNews, в която участие са взели над 5000 души, 29,35% от читателите ни са посочили, че ще гласуват за коалицията ГЕРБ – СДС.  Вижте данните и анализа на анкетата: 

ГЕРБ с огромна преднина в Пловдив, Слави може да измести БСП от второто място29,35% от читателите на TrafficNews ще гласуват за управляващата партия

От години избирателната активност на гражданите в България е ниска, а едва половината население е счело за важно да изрази гражданската си позиция в решаващия ден. Причините може да са много: недоверие, политическо невежество, ограничена мобилност, отчаяние, апатия. Все фактори, от които могат да се направят изводи- за населението, за управлението, за избирателната система, за кандидатурите.  Затова питаме пловдивчани ще упражнят ли правото си на вот и считат ли своя глас за определящ? Вижте какво отговориха те:

Пловдивчани за изборите: За да сме активните граждани, трябва да упражним правото си на вотМашинното гласуване трябва да бъде въведено в България, смятат още те

Какво се случва с цифрите на смъртността? Заради сезонен грип в началото на 2017 година, здравните експерти съветват да се избягват посещенията на места, където се събират повече хора. Според тях ако има един болен в офис, в който работят десетина души, много голяма е вероятността вирусът да разболее 30-40% от тях. Звучи ви познато, нали... очевидно никой не е обръщал внимание, а пандемии и локдауни не са били обявявани, въпреки сходните данни и апели за безопасност. Още по темата прочетете тук: 

Смъртността в Пловдив и областта от началото на годината - по-ниска, отколкото през 2017Скритата смъртност в страната изчезна, данните съпоставими с инфлуенца тип Б

Междувременно 11 души с коронавирус са починали през последното денонощие в Пловдив и областта. Жертвите са от 51 до 83-годишна възраст, с придружаващи заболявания. 281 са новозаразените, като общо случаите в областта вече са 29 874.

11 души с коронавирус са починали за денонощие в Пловдив, 101 са оздравелиСред заразените има лекар и медицинска сестра

Днес стотици пловдивчани и жители на областта останаха без вода днес. Причината се оказват няколко ВиК аварии и ремонти в областта.

Стартира големият проект за ремонта на бул. „Христо Ботев”, „Копривщица” и Коматевско шосе.Проектът включва подмяна на съществуващите водопроводи и възстановяване на асфалтобетоновата настилка. С изпълнението му ще се подменят съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и полиетилен за разпраделителните клонове от мрежата. В резултат на това ще се намалят загубите на питейна вода, чрез което се повишава ефективността на използване на ограничен природен ресурс; предоставяне на качествени В и К услуги на потребителите:

Стотици пловдивчани и жители на областта без вода днесВижте къде има ВиК аварии днес

Известен наркодилър от Пловдив и 37-годишна жена са арестувани край Свиленград след опит да прекарат хероин за 90 бона у нас.  Двамата участвали в канал за трафик на дрога. Вижте подробности по случая, които TrafficNews научи.

Известен пласьор от Пловдив опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена37-годишната била опасана с дрогата около тялото си

Двойният убиец от Пловдив Йордан Таков вече е с официално обвинение. Той е привлечен за убийството на Васил и Христо Ботеви, като действията му са били с особена жестокост. Той бе арестуван преди година и четири месеца. Вижте подробности по казуса и решението на прокуратурата:

Прокуратурата: Йордан Таков не се е отбранявал, разстрелял хладнокръвно братовчедите си БотевиТой вече е с официално обвинение

А проблемът на улица „Гюро Михайло“ продължава да бъде актуален, след като вандал отново напука гуми в Кършияка. Вижте какво разказаха пред медията ни потърпевши:

Нов удар на мистериозния вандал от Кършияка! Две коли осъмнаха с нарязани гумиЕдин от автомобилите е и с надран калник

Днес здравата кипеше работа по стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Там през целия ден имаше интензивен трафик на бетоновози на AST Beton, с които се наливаше бетон на централния сектор на Колежа.  С изграждането на сектор „А” на практика цялата чаша на стадиона ще бъде завършена.

Бетон се лее на Колежа! Издигат централна трибуна на стадионаСтроителството на ст. „Христо Ботев” напредва все повече