Общинският съвет прие годишната програма за разпореждане с имоти. По време на дебатите тя претърпя сериозна корекция, като бяха извадени за продажба сгради , които попадат в защитени зони и сгради с висока архитектурна стойност, които обаче няма обособен статут. Предложенията за отпадането им дойде от Евелин Парасков като то се дублира и с предложението на съветници от Демократична България. 

Идеята е управата на града да търси наематели, а не купувачи за тях.

Започна петиция срещу продажбата на стари сгради от общинатаТова са сгради, за които общината трябва да предприеме спешни мерки за консервация и реставрация, а не да бяга от отговорност, като ги продава, призовават организаторите

Друго предложение на Парасков, което също бе прието от кмета, бе в имотите , които са предвидени за отчуждение, да се включи и парка зад хотел "Санкт Петербург". 

Имаше редица други предложения за определени разпоредителни сделки, които обаче не събраха необходимия брой гласове , за да бъдат извадени от програмата. В това число и различни обекти, които са междублокови пространства и спортни площадки, предвидени за концесия. 

След точката, кметът коментира, че паркът зад хотел "Санкт Петербург" е вкаран в годишната програма, за да може хората да бъдат спокойни, но в момента няма финансови параметри колко би струвало това отчуждение. Той напомни, че общината е съсобственик с фирмата и в момента там не може да се реализира нищо без съгласието на градските власти. На въпрос кога община Пловдив ще започне да се грижи за своите сгради, които имат висока културно- историческа и архитектурна стойност, като даде пример поне с обновяването на една сграда , кметът отговори, че това е важно, но има и други приоритети, а финансовия ресурс е ограничен. 

Той даде пример с булевард "Александър Стамболийски", за който трябва да бъдат отчуждени над 50 имоти , за да се случи разширението. 

Очаквайте подробности!