Сагата с боклуците в града не приключва. Читател на TrafficNews сигнализира за прекомерно количество боклуци, които са се натрупали на бул. „Източен“ до блоковете срещу автомивка "Румекс".

На мястото са изхвърлени строителни отпадъци, стари едрогабаритни отпадъци, гуми и битови отпадъци. На кадрите се виждат препълнените кошове и купчината от боклуци до тях. Не само, че пловдивчани изхвърлят боклука на тревната площ, но и обграждат скорозасадено дръвче, което сега едва се забелязва.

Снимките са доказателство за немарливото отношение към природата както от страна на граждани, така и от страна на Общинско предприятие „Чистота“.

Свързахме се с предприятието и оттам коментираха, че това са нерегламентирано изхвърлени отпадъци - в нарушение на действащите общински наредби. Общината е създала необходимата организация за управление на различните потоци отпадъци, така че градът да е чист.

Определено е къде да се изхвърлят кашони, строителни отпадъци, гуми и др. По график "Чистота" събира едрогабаритни отпадъци - предимно обемна стара покъщнина от домовете, но тя трябва да се изнесе край контейнерите, без да се затруднява движението по тротоарите, непосредствено преди да минат машините.

Показаното на снимките е пример за безотговорното отношение на някои от живеещите в града към чистотата на Пловдив. За да намалеят подобните случаи, гражданите, които са станали свидетели,  да се обадят незабавно на тел. 112, препоръчват от "Чистота".