Община Куклен продължава екоинициативата за подновяване на туристическите маркировки, указващи екомаршрутите на територията на община Куклен.  В Деня на Съединението на България в рамките на кампанията бе завършена успешно и новата с маркировка до Кукленския манастир“Св.Св. Козма и Дамян“ вече е факт. Когато приключи маркирането на всички  туристически маршрути и екопътеки, те  ще бъдат включени в специална интерактивна карта на община Куклен.

В инициативата  на община Куклен и Туристическо дружество“Природа“ се включиха  представители на местната администрация, жители на Куклен и  много деца.

Участниците в похода освежиха надписите по табелите и подмениха  някои от указателните съоръжения със съвсем нови изработени за целта.

Участниците в акцията имаха възможност да се запознаят както теоритично така и нагледно , като взеха активно участие в процеса на маркиране.

Сред очарователната природа на Родопите, с дъх на борова гора и вълнуващи гледки, планината ще разкри пред ентусиастите зашеметяващи гледки. Освен че свършиха полезна работа, планинските любители  се насладиха на природата и се заредиха с нови емоции и енергия. Обновената маркировка ще направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще спомогне за популяризирането и

С регулярното инициативно подновяване на маркировките по екопътеките в землището на община Куклен се осигурява по-лесен и по-удобен достъп до туристическите забележителности  и се дава възможност на стотиците туристи, които ежегодно изминават тези маршрути да се ориентират сами без да се налага да използват услугите на екскурзоводи.