Опашка отново се изви пред магазина за играчки Джъмбо, предаде репортер на TrafficNews. И макар да е делничен ден, то над 50 човека бяха „построени” пред вратите на обекта. Оказва се, че през последните три дни опашките от чакащи пред Джъмбо се ежеминутни, научи репортерът ни.

Хората пред обекта разказаха, че колоната върви бавно, но въпреки това отказали се няма. Оказва се, че опашката от чакащи е в самия магазин, както и пред касите. За да няма струпване на хора голяма част от касите работят.

В самия обект обаче цари спокойствие. За разлика от хаоса в съботния следобед, днес хората са на дистанция, спокойно пазаруват и не се блъскат едни в други. И днес пред и в Джъмбо имаше позиционирани два екипа на пловдивската полиция, които следят за спазването на мерките, предаде още наш репортер.

Припомняме, че в събота Джъмбо бе арена с сблъсъци между пазаруващи за празниците. В Магазина бе хаос, а за COVID мерки нямаше как да става въпрос. В обекта са били допуснати 700 души при ограничение от 150. Заради този гаф, управата на Джъмбо се сдоби с акт от РЗИ от 2000 лева.

До 2 януари следващата година пред всеки магазин ще има полиция от 17 до 21 ч. през седмицата, а в събота и неделя - през целия ден, за да не се допуска струпване на хора. Това са едни от първите мерки, които бяха предприето за предотвратяване струпването на хора.

Щабът и полицията в Пловдив започват масови проверки заради претъпканите магазини

След вчерашната истерия: Полиция окупира хипермаркетите в ПловдивПроверки ще има непрестанно до празниците