Кметът Здравко Димитров заяви, че няма да прави първа копка на ПК „Младост”, когато започне строителство. Вече има избран изпълнител за изграждането на басейна в лицето на „ГБС - Пловдив”, които са дъщерна фирма на „Главболгарстрой”. Те спечелиха и втората поръчка, която е за 21 млн. лева за комплекса. Все още обаче няма одобрено финансиране за него.

„Чакаме одобрение от финансовата институция и след това ще се гласува в Общинския съвет. Първа копка няма да правим, нали имаше?”, заяви Зико. Самият той не присъства на нея, като отново припомни, че копката е била направена в предизборната кампания без осигурено финансиране за нея.

Очаквано: "ГБС – Пловдив" ще строи басейн "Младост", отстраниха другите две фирмиОт пловдивското подразделение на „Главболгарстрой” са предложили 20,88 млн. лева за комплекса

В същото време Зико каза, че още е започнал преговори за закупуването на зала „Строител”. Той обясни, че не иска да преговаря сам за закупуването на залата, като ще иска с него да има и общински съветници. Той не уточни кои, нито как ще бъдат подбрани, но решението нямало да минава през местния парламент.

На последната сесия се взе решение кметът да преговаря за закупуването на залата, чиято предварителна оценка е 5 млн. лева без ДДС.

Зико започва преговори да купи зала "Строител", Общината се страхува да не изгуби земятаЗалата струва 5 млн. лв. без ДДС, но от Общината заявиха, че в процеса на преговори сумата може да падне