Булевард „Руски” и днес няма да бъде пуснат за движение, а по-всичко личи, че няма и да е до края на седмицата, научи TrafficNews.bg. Въпреки заявките от градските власти източното платно на  булеварда да бъде отворено в началото на седмицата, това едва ли ще стане в близките дни.

Причината е, че изпълнителят не е изпълнил предписанията на Пътна полиция за безопасност на платното.

Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Борислав Кръстев заяви пред наш репортер, че всичко зависи от фирмата изпълнител – „Щрабаг”.

„От предприятието сме готови с всички документи, както и да задействаме процедурата по пускането. Изпълнителите обаче се бавят. Те трябва да осигурят необходимите мерки за безопасност на всички участници в движението – коли и пешеходци”,обясни Кръстев. Той допълни, че в момента трябва да се направят тротоарите около спирките, а за другите пешеходци да се осигурят временни съоръжения, по които да преминават.

Докато това не бъде изпълнено няма да бъде пуснат булеварда. Ангажиментът на австрийската фирма е това да стане до края на седмицата, но от градските власти не изключват и „изненади”, които могат да забавят отварянето на платното.

Докато то не бъде пуснато за движение, булевард „Васил Априлов” няма да се затваря за планирания ремонт.