Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов,  заедно с кмета на село Цалапица Ивайло Данаилов направиха "Първа копка" на строително-ремонтните дейности на улица "Тодор Каблешков" в село Цалапица. На церемонията присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници от Цалапица Боряна Бръзкова и Димитър Талев, представители на фирмата-изпълнител и граждани.

На отсечката от близо половин километър предстои да бъде извършена цялостна подмяна на водопроводната мрежа, ще бъдат изградени пожарни кранове, ще се направи рехабилитация на канализационните шахти, изграждане на тротоари и бордюри, и полагане на асфалтова настилка.

" Улицата е в плачевно състояние. Вече повече от 15 години улицата тъне в кал, а преминаването по нея е невъзможно с лек автомобил. Успяхме да намерим средства за основен ремонт, извършихме необходимите процедури и да стартираме ремонтните дейности", коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Той съобщи, че предстои да започнат ремонтни дейности по улиците „Индже войвода“ и „Александър Богориди“.

Михайлов провери и строителството на новото футболно игрище в двора на ОУ „Паисий Хилендарски“, където вече са положени основите и дренажа. Предстои полагането на изкуствената тревна настилка, мрежи и осветление.