"Направи си сам" е любим метод за справяне на българина с всякакви нетрадиционни ситуации. Нашенецът не обича да дава пари за ремонт, да ходи при експерти и познавачи, да разчита на чужди знания и опит. Той обича да включи българския инженерен гений и да действа. 

Пример за тази особена черта на народопсихологията ни е и поредният абсурд, за който сигнализира читател на TrafficNews. Той ни изпрати снимка на шофьор, който си е нарисувал номер. 

"Караше пред нас в района на разклона за Пампорово в Смолянско. Не видяхме дали отпред имаше номер, но задният беше нарисуван. Въпреки че имаше доста полицаи по пътищата в района заради събора в Рожен, никой не го спря", разказа наш читател.

А докато постиженията на геният ни минават, ще има и все повече хора, които да ги прилагат в действие. Защо да ползваш законни табели, като може и нарусивани?

Според други шофьори обаче става дума за легален транзитен номер от Холандия. Те твърдят, че подобни номера са законни и представляват нарисувани или напечатани листове хартия. Дали обаче тук става дума за такъв случай?