95 510 са вече пловдивчаните със завършен ваксинационен цикъл срещу COVID-19. Първа доза пък имат 193 234 души в областта, става ясно от данните на Единния информационен портал. В последните дни здравните власти в Пловдив отчитат засилен интерес към ваксинирането. Най-вероятно причината за това е приближаващата нова вълна заради разпространяващия се Делта вариант. Най-предпочитан е препаратът на „Пфайзер”.

На национално ниво ваксинираните вече са над един милион. Българите със завършен ваксинационен цикъл, които са получили една доза от препарата на "Янсен" или две дози от останалите три одобрени ваксини в ЕС, към днешна дата са 1 001 143. През изминалото денонощие са инжектирани 2171 дози ваксина, а от началото на имунизационната кампания - 2 030 301.

Припомняме, че миналата седмица от Областния оперативен щаб съобщиха, Пловдивска област се движи добре на общия фон на извършваните имунизации у нас. Имунизираните и преболедували COVID-19 са 22 процента общо, но това съвсем не е достатъчно. Затова идеята е в следващите дни да се активизира работата на подвижните екипи за имунизация, така че да се стигне до хората в малки населени места и фирми.