НАП заплаши със запечатване хитово заведение в сърцето на Пловдив

При проверка в обекта са открити нарушения

04.12.2023 09:00 31113 0
НАП заплаши със запечатване хитово заведение в сърцето на Пловдив

НАП заплаши със запечатване атрактивно заведение за гофрети в центъра на Пловдив. Bubble House Waffels“, която има мрежа от обекти в цялата страна, се появив сърцето на града под тепетата – до Римския стадион на ул. „Цариброд“, преди около година. Скоро след това набра голяма популярност сред потребителите.

През ноември тази година обектът, управляван от„Вен Ил“ ООД, е попаднал в списъка с нарушители на Закона за ДДС на Националната агенция на приходите. Седалището на фирмата е в Бургас, а нейни собственици и управители са Илиан Ицов и Вениамин Димитров. Не е известно какви нарушения са констатирани при проверката в „Bubble House Waffels“, но най-честата причина за прилагане на въпросната административна мярка са нередности като неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Същата мярка "Запечатване" има издадена и за комплекс „Омайник“ в Калофер. Базата бе изградена наскоро в местността „Паниците“. Инвеститор е старозагорското дружество „Прима - МВ“ ООД, управлявана от Ваньо Кънев и Мариана Дикова. Двамата са съдружници в още няколко фирми.

В нарушения е спипана и гостилница „Гъбарникъ“ в местност Кантона на Перущица. Заведението за бързо хранене е регистрирано на фирмата „КОЛДАНОВ“ ООД, собственост на четирима – Александра и Васил Илкови и Райна и Васил Колданови.

Инспекторите на НАП са посетили и два обекта в Шекер махала. Проверките са извършени в магазин за перилни и почистващи препарати и баничарница на ул. „Орехово“. Обектите не са регистрирани към фирми, а като собственици са посочени физическите лица - Радка Игнатова и Красимир Михайлов, на които са съставени актове.

Списъка с нарушители са напълнили и няколко склада на ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив, които подлежат на запечатване. Те са обекти за търговия на едно и дребно с храни, сладкарски изделия и стоки за бита на „Алцек 1“ ЕООД, „Доралекс“ ООД, Епсилон-Т Тодор Георгиев“ ЕТ и „Иви Ивайло Стоянов“ ЕТ.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

 
Изпрати новина