НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия. Инспектори са направили проверка относно дейността на няколко автомата за самообслужване, намиращи се на ул. „Антон Мумджиев“ /пред бл. 229/.

Детска клатушка „конче“, клатушка „самолет“, кран машина за играчки и други съоръжения са влезли в списъка на приходната агенция за обекти, подлежащи на запечатване. Като техен собственик е посочено физическо лице Радина Димитрова. Въпросните съоръжения се активират с монети от 1 или 2 лева, като вероятната причина за санкцията е неправилно отчитане на приходите от дейността им, поради което е констатирано нарушение на Закона за ДДС.

Най-честата причина НАП да приложи административната мярка „Запечатване“ са нередности като неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Същата санкция е приложена и спрямо една от сергиите за плодове на Събота пазара. Въпросната е регистрирана на „Мария Шипкова“ ЕТ, упражнява дейност в областта на производство, продажба и търговия със селскостопанска и животинска продукция, както и хранителни стоки.

На запечатване подлежи и фризьорски салон на ул. „Хан Телериг“ 3 в Арман Махала, който е собственост на Пенка Хълбукова.

Квартален салон, каравана за понички и кафемашина: Дребни търговци напълниха списъка с нарушители на НАПОбектите им може да бъдат запечатани за месец

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.