Над 300 сигнала е получила пловдивската пожарна в Пловдив и областта, откакто започна да вали сняг, съобщиха от пожарната. Над 100 коли са пострадали от паднали клони. 

Ето какво написаха от пловдивската пожарна за обстановката:

Спешните телефони на пожарната прегряха от сигнали тази нощ. Повече от 300 обаждания с искане за съдействие за щети, причинени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в Оперативен център. Над 100 са щетите на автомобили, върху които са паднали клони.

Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и към момента. В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, за да може през тях да премине почистваща техника. Кметът на община Пловдив реагира мигновено с изпращането на екипи от „Паркове и градини“, които извънредно работиха през цялата нощ. С помощ се включиха и екипи на доброволните формирования в областния град. Обажданията продължават и в този час, тъй като по светло щетите са още по- видими.

Около 02.00ч. тази нощ, трима младежи са потърсили помощ от пожарната, тъй като автомобилът им е закъсал на пътя между село Скобелево и гр. Перущица. Оказва се, че въпреки множеството предупреждения, да не бъдат предприемани пътувания без сериозни причини, хората не се вслушват и рискуват. Четири часа екип на сектор СОД се е опитвал да достигне до младите хора , проправяйки си път и в крайна сметка бедстващите са прибрани на топло и сухо.

В три след полунощ паднало дърво е било препречило и двете ленти на АМ „Тракия“ в участъка на километър 130 – посока София. Екип на Трета пожарна служба е разчистил пътя и движението в участъка е било възстановено. Екип на пожарната служба в Карлово е разчистил пътя към Калофер.

Натоварено бе дежурството за колегите ни от Асеновград и Втора служба, които отработваха сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на активните им действия е възстановено движението от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и огромно дърво, което е било запрещило пътя между Храбрино и Първенец.

10 пожарни екипи работиха без почивка през цялата нощ. В Пловдив най- сериозни бяха пораженията в централна градска част между улиците „Богомил“ и „Петко Д. Петков“. По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци продължават работа и в този час.

Отново апелираме- не предприемайте пътувания, написаха от пловдивската пожарна. 

Десетки паднали дървета в Пловдив, редица коли са пострадалиПолучени са над 200 сигнала за паднали клони и дървета

Костадин Димитров: Стотици служители и 52 машини работят за почистването на Пловдив

Парк Лаута е непроходим, Георги Гатев призова хората да не ходят там