Мощна буря удари Пловдив тази вечер. Минути след полунощ ураганен вятър и гръмотевици събудиха града. Пороен дъжд заваля в района и наводни част от вътрешнокварталните улици. По информация на TrafficNews.bg голямо дърво е паднало на бул. Христо Ботев. То се е стоварило пред една от спирките, до която редовно чакат таксиметрови автомобили. По данни на съседи, колите минават през тротоара. На мястото се намират два екипа на пожарната.

Дърво с височина колкото 6-етажна сграда се стовари в ПловдивСилната буря наводни за кратко различни участъци в града

“Дървото е високо колкото 6-етажна сграда. Под него редовно хората чакат на спирката. Няма пострадали само заради късния час”, твърдят хора от района. 

 

Дъжд валя и в столицата.

За днес е обявен жълт код за опасно време за почти цялата страна - в 19 области. На места се очаква да паднат дъждове до 30 литра на квадратен метър. В централна и източна България ще духа и силен вятър до 9-10 метра в секунда.

В Западна и Централна България се очаква дъждовете да спират привечер и да се установи ясно време. Утре синоптиците предвиждат ден почти без валежи, с изключение на някои западни и североизточни райони. Началото на следващата седмица оещава да бъде слънчиво и топло с температури около и над 30 градуса.