Млади пловдивчани ще зарадват децата в детските отделения и клиники в града с кукли, за които сами ще ушият дрешки. Идеята е на Общинският детски комплекс , а ръководителят на школата по дизайн и хоби Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехите.

Проектирането на тоалетите ще се състои в рамките на онлайн обучението на децата, а ушиването на облеклата ще се осъществи в ателието на школата, след като учебните заведения бъдат отворени за посещения от децата. Финалните модни тоалети ще бъдат представени на изложба в сградата на ОДК. Школата по фотография към ОДК – Пловдив ще заснеме куклите фотомодели и ще изработи презентация с онлайн ревю на куклите.

За проекта се изискват много кукли тип „Барби“ и от ОДК – Пловдив се обръщат с молба към всеки, който може да подари кукла, да го направи. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив.

Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес бул. „Шести септември“ 193, за Мария Катилева, ръководител на школата по дизайн. За допълнителна информация можете да се свържете с Центъра на телефон 032/65-14-17 или на е-mail: odk_plovdiv@yahoo.com