Специално за малчуганите в Пловдив бяха организирани игри по безопасност на движението, целта на игрите беше децата да научат всички най-важни правила за безопасно придвижване в градска среда. Мероприятието се проведе в района на специализираната за този тип обучения площадка в квартал Кършияка.

Главни герои на тазгодишното събитие организирано във връзка със седмината на мобилността станаха децата от детска градина “Бреза”. Водени от своите учители, те рецитираха забавни строфи и отлично изпълниха указанията за екипна работа и организираност.

Седмицата на мобилността беше отбелязана и от детска градина “Светла”. Проведоха се много игри с велосипеди и тротинетки. С много смях и игри децата се запознаха с правилата, които трябва да спазват, когато се придвижват с колелета и тротинетки. Малчуганите толкова харесаха днешната инициатива, че помолиха кмета да убеди директора на детска градина „Светла“ Людмила Тошева подобни събития да се организират по-често.

Специален гост бе кметът на район “Западен” Димитър Колев, който също се включи в мероприятието, като дойде с личното си колело и поведе децата по специално създаденото трасе.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и се провежда под мотото „Комбинирай, движи се!“.