Емоционален призив към всички хора с големи сърца отправи Анета Попова от Пловдив. Тя е майка на дете с аутизъм. Малкият Божидар е на 5 години, но реално отговаря като за 2 г.

„Красиво дете с големи блуждаещи очи, в които постоянно търся причината за неговия плач, гняв и тъга. Видимо изглежда всичко наред, а действително носи със себе си етикета на аутист”, пише жената в социалните мрежи.

„Да имаш дете с аутизъм, преобръща целия ти свят. По-голямата част от времето с него сме повече терапевти, отколкото родители. За него няма страх от движещи коли, високи сгради, парапети и тераси. Той не може да говори, не може да стои дълго на едно място, не може да се обслужва сам, разбира кратки и ясни изрази, и то не винаги. Божи няма приятели, но и не изпитва нужда от такива.Самодостатъчен си е в неговия свят, а за нас с баща му това не е достатъчно. Той ни направи родители, а ние се борим да го направим човек”, споделя майката.

Досега са правили логопедични терапии, има 160 барокамери, благодарение на които тя чува за първи път „мамо“. Божидар е приемал безброй добавки, обещаващи чудеса, но единственото чудо е, че семейството все още се бори и не са се отказали.

„До вчера смятахме, че неговото състояние може само частично да се подобри, а днес вече има нова надежда за нас - изцяло да се оправи! Клиника в Украйна прави вливки на стволови клетки. Една скъпоструваща терапия, която дава огромни шансове и нашето дете да има своето незабравимо детство. Сумата е непосилна за нас, затова се обръщаме към вас да станете част от нашата кауза и да помогнем на Божидар финансово. С ваша помощ да извървим нашия път. Една вливка е в размер на 20 000 лв., при него ще са необходими около 4 вливания. Искаме детето ни да има пълноценно детство, както всички останали - той наистина го заслужава!

Мили хора, от името на Божидар - помогнете му! Той е нашият смисъл в живота и ние не можем да стоим безмълвни пред неговото страдание. Надявам се, че ще се намерят милостиви хора, които ще подадат ръка на това малко момченце, което ще открие своя път в живота и ще го извърви без чужда помощ след терапиите в Украйна”, призовава майката.

Всеки, който желае, може да дари средства по сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF