За първи път Пловдив беше домакин на традиционния фестивал "Франкофоли". Фестивалът се провеждаше до сега в Благоевград и София. В първия ден на фестивала основните хедлайнери бяха Имани и LP.

Концертът започна с най-актуалната българска група Молец.

След това вечерта продължи с първата голяма звезда френската певица Имани. Изпълнителката пристигна от полския град Вроцлав, където участваше на друг музикален фестивал. Тя се появи на сцената точно в 20:30 часа с 8 виолончелисти от Voodoo Cello. Певицата не изневери на нестандартния си стил и се появи в бяла пелерина прикриваща цялото ѝ лице и тяло и изпълни своя версия на парчето "Concrete Jungle" на The Wailers. Изпълнението ѝ беше изцяло акустично подпомагана единствено от виолончелистите. Имани разкри лицето си на втората песен – кавър на "Take Me To Church" на Hozier. Освен с двата си най големи хита „You Will Never Know“ и „Don't Be So Shy“ тя завладя публиката със свои версии на много популярни парчета, сред които "Believer" на Imagine Dragons, които след месец също ще дойдат в България за концерт, "Wonderful Life" на Black, "Like a Prayer" на Мадона, "All the Things She Said" на t.A.T.u, "The A Team" на Ед Шийрън и "I'm Still Standing" на Елтън Джон, а по времето именно на "I'm Still Standing" тя превключи и рап и включи малка част от "Lose Yourself" на Еминем. 

Имани проговори на чист български като каза „Благодаря“ и „Липсвахте ми“. Изпълнителката не за първи път пее пред българска публика, но за първи път беше в Пловдив. Тя каза че е било грешка, че до сега не е идвала точно в Пловдив и обеща да се върне. 

След Имани на сцената се качи американската изпълнителка с италиански корени LP, която пристигна в Пловдив от фестивал в белгийския град Дюрен. Тя вдигна настроението на публиката с хитовете си "When We're High", "The One That You Love", "One Last Time". В началото на изпълнението ентусиазирана фенка хвърли сутиена си на сцената при изпълнителката. През цялото време предмети бяха пращани към нея, а тя върна всеки един от тях с автограф. Изпълнението ѝ завърши с най-големият и хит "Lost On You", който взриви публиката.

LP, която също като Имани за първи път беше в Пловдив, благодари на публиката и заяви, че е видяло едно прекрасно място, на което смята да се върне отново. 

Вечерта продължи с една от най-известните гръцки изпълнителки Елена Папаризо. Тя заяви, че има много хубави спомени от Пловдив и като цяло от България. Папаризо припомни, че дуетът "Антик", с който стана известна в началото е бил по-известен в България, отколкото в Гърция. Тя зарадва почитателите си с най-големите си сред, които "Haide", "Mambo", "Αν Με Δεις Να Κλαίω". 

Тя върна и лентата назад с времето на "Антик" и изпълни хитовете "Dinata Dinata" и "I Would Die For You".

Елена Папаризо запя и на български, след като изпълни дуета си със Слави Трифонов - "Why", Тя призна, че отдавна не го е пяла по концерти, но се справи доста добре с българската част на Трифонов.

Гръцката изпълнителка завърши концерта си с парчето "My Number One", с което спечели Евровизия през 2005г. 

Първият ден на фестивала Фестивала завърши с електро музикалният колектив "Bon Entendeur".

Днес фестивалът продължава, а първи на сцената ще се качи българският изпълнител Миро, следват La Caravane Passe, Gims, Gente de zona и Shouse.