Областният председател на "Да, България" в Пазарджик, Николай Янев, обяви с публикация в социалните мрежи, че напуска партията. В нея той не посочва причината за решението си, но пред БНР казва, че причината е пълното разминаване с принципите и ангажиментите, които "Да, България" и "Демократична България" са поели към избирателите си.

Пред "Дневник" той уточни, че става дума за борбата с корупцията и съдебната реформа, които по думите не му не се движели в положителна посока."Трябваше да има кардинални стъпки в тази посока, без никакви компромиси", подчерта бившият областен председател.

Янев посочи като причина и начинът, по който е извършена номинацията за кандидат за кмет на града. "Проблемът е не в това кой е кандидат и кой е в листата, а за това, че нямаше създаден екип, който да направи промени в общината. Налагането на един човек, на една персона не е добър подход и аз не смятам, че тази кандидатура е най-подходящата, при положение че няма създаден екип, подчерта Янев и допълва: Това не е начинът за правене на местна политика."

В Пазарджик "Продължаваме промяната - Демократична България" номинира за кандидат за кмет настоящия депутат Петър Куленски.

Янев добавя, че в партията вече има напрежение заради коалицията с "Продължаваме промяната" и (не)коалицията с ГЕРБ.