Ледено време ще скове страната и днес. В сутрешните часове на отделни места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Утре ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, на места намаляваща до слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 12° до минус 7°. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 0° и 5°, по-ниски ще останат в североизточните райони.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, предвиждат метеоролозите от НИМХ към БАН. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - около минус 11°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

През следващите дни от четвъртък насам ще преобладава слънчево време. Сутрин на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°. През нощта срещу петък ще започне увеличение на облачността, което през деня ще обхване цялата страна. Югозападният вятър ще се усили и температурите ще се повишат още. Привечер на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд. През почивните дни ще е ветровито и сравнително топло, и минималните температури в цялата страна ще са положителни, а дневните в повечето райони ще са над 10°. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места, главно в Южна и Западна България ще има и слаби превалявания от дъжд. Новата седмица ще започне с облачно време и валежи. От запад-северозапад ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг.