След силното начало снощи, фестивалът "Франкофоли" продължава с още култови изпълнители и днес.

Първи на сцената ще се качат La Caravane Passe. Популярна полска банда, която комбинира различни музикални стилове като балканска музика, ска, фънк и електроника. Създадена през 2001 година, групата е известна със своя разнообразен и експериментален подход към музиката, създавайки уникално звучене и вълнуващи живи изпълнения, които се характеризират с висока енергия и контакт с публиката. Техното сценично присъствие е карнавално и вълнуващо, като всяко шоу на La Caravane Passe е истинско пътешествие през различни музикални жанрове и култури. Този еклектичен подход към музиката прави групата уникална и допринася за разнообразието в техния звук.

Текстове им често забавни, провокативни и критични към съвременното общество, коментират социални, политически и културни теми, съчетавайки ги със задъханите ритми и мелодии на музиката им.

Бандата е издала няколко албума през годините, включително "T'As Tout", "Gypsy for One Day" и "Ahora in Da Futur". Техните песни често се отличават с текстове, които коментират съвременното общество и предизвикателствата, пред които сме изправени. Музиката на La Caravane Passe създава вълнуващо съчетание от ритъм, мелодия и социални послания.

След тях ще видим Миро, който няма нужда от представяне. Просто ще затаим дъх пред изключителния му глас и затрогващи изпълнения.

Ако в главата ви звучат парчетата "J'me tire" и "Bella", то определено ще се насладите на Gims . Френският певец е и автор на песни и продуцент, известен със своя стил в сферата на хип-хопа и R&B. Gims е бивш член на групата Sexion d'Assaut, която имаше голям успех във Франция през 2000-те години. Той беше известен с прозвището "Maitre Gims" в рамките на групата и продължи да използва това име и след напускането ѝ.

През 2013 г. Gims издаде своя първи солов албум "Subliminal", който бързо се превърна в голям хит. Албумът включва някои от най-известните му песни като "J'me tire" и "Bella", които се превърнаха в музикални химни във Франция и по целия свят.

Известен е със своите характерни слънчеви очила, които често носи като част от своя стил и имидж. Те станаха марката на певеца и са се превърнали в негова търговска марка.

През 2020 г. създава своя собствена марка за облекло, наречена "Vortex". Тя предлага широка гама от модни продукти, включително дрехи, обувки и аксесоари.

В допълнение към музикалната си кариера, Gims има и актьорски амбиции. Той се появи в няколко филма, включително "Cité Rose" (2013) и "Maléfique" (2022), където изигра ролята на Алаин.

Многократен носител е на наградата "Victoires de la Musique" в различни категории. Също така печелил и други престижни музикални награди, като "NRJ Music Awards" и "MTV Europe Music Awards".

Иска ли ви се да затанцувате под звуците на латино ритми?

Да го направим в компанията на Gente de Zona. Те са познати със своя стил на регетон музика, съчетана с кубински ритми като салса и меренге.

Александър Делгадо (известен като "Alexander") основава колоритното дуо с помощта на Ранди Малком през 2000г. Името "Gente de Zona" означава "хора от района" и отразява кубинската идентичност и култура, която присъства в техните песни.

През 2014 г. те се прочува в световен мащаб с колаборацията си с Enrique Iglesias в песента "Bailando", която става международен хит.

А през 2016 г. пускат албума "Visualízate", включващ колаборации с международни звезди като Marc Anthony, Jennifer Lopez и Pitbull.

Дуетът е бил номиниран и печелил множество престижни музикални награди, включително "Група или дует на годината" на Billboard Latin Music Awards през 2016 г.

И накрая, танците продължават просто ще сменим ритъма с Shouse. 

Shouse са австралийско-новозеландско електронно музикално дуо, състоящо се от Jack Madin и Ed Service. Те са най-известни със своя сингъл от 2017 г. „Love Tonight“, който изживя нова популярност през 2021 г., след като различни негови ремикси бяха използвани в тенденциите в TikTok.

Снимки: Facebook