Кога ще приключат ремонтите по ключовите булеварди на града, които блокират движението в Централна градска част?  В момента частично затворени са булевардите „Руски“, „6 септември“ и „Васил Априлов“.

Коли вече минават по „Коматевско шосе“, но там остава едни последен слой асфалт, който ще затвори за ден-два обновената улица.

Всеизвестно е, че крайният срок за другите обекти от 30-милионния заем е до лятото на 2019 година. Градската администрация обаче е обещала, че те ще бъдат готови по-рано. Очаква се до края на годината булевард  „6 септември“ от Моста на Адата до Цариградско шосе да бъде готов.

По-сложно е с булевард „Руски“. Там остават две половини от източното и западното платно. Булевардът там трябва да е изцяло  готов до лятото на 2018 година. Тогава ще завърши и ремонтът на бул. „Васил Априлов“.

Отлагането на края на ремонтните дейности се наложи заради новия булевард  „Северен“. Отсечката, която ще свърже Рогошко шосе с Брезовско и Карловско трябва да бъде завършена през 2019 година.

Булевардът ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

От градската администрация са пестеливи с намеренията си за ремонти на ключови улици и булеварди през следващата година.

Със сигурност частично ще бъде затворена улица „Гладстон“  заради ремонта на подлеза и площад „Централен“.

Нов основен ремонт на западното платно „Цар Борис III Обединител” ще бъде извършен следващата година между улица „Цанко Дюстабанов“ и Сточна гара заради честите ВиК аварии. Това ще е трети ремонт на въпросния участък в последните три години. При първия основен ремонт тогавашното ръководство на ВиК е уверило градските власти, че не е необходима подмяна на водопровода и той може да изкара много години.

Друг анонсиран обект е улица „Любен Каравелов“ между Денталния факултет и бул. „Васил Априлов“.

В същото време градската администрация подготвя над 15 важни улици за ремонт. Прочетете повече ТУК

Вижте ВИДЕО с ДРОН от бул. "Северен", по която се работи.