Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова за още малко търпение и спазване на  ограничителните мерки за коронавируса. Тя се качи до паметника Шипка, за да отдаде почит на загиналите за свободата на България.

„Трябва да загърбим егоизма си, да гледам напред и да се обединим около общи идеали, които ни водят към обща цел. Трябва да бъдем по-добри“, заяви Караянчева.

Тя коментира и поредното прехвърчане на искри между управляващите и президентството заради отмяната на официалните тържества на Шипка.

„То е въпрос на желание да почетеш героите, когато са отменени официалните тържества, можеш да го направиш като гражданин, както съм аз днес тук. Не е важно да четем помпозни речи и да си правим на инат. Идвайки тук ние прекланяме глава пред героите. Президентът има свои събития в София. Всеки българин е задължен поне веднъж в годината да дойде тук и да почете героите, но трябва да се спазват мерките“, каза още Караянчева.

Тя призова и за още малко търпение по отношение на пандемията.

„Септември най-лесно беше правителството на хвърли оставка. Ние загърбихме политическия пиар и останахме тук, за да можем да помогнем. Още малко търпение, още малко да се пазим и да се носят маски. Още малко остана. Пазете се! Очаква се масова ваксинация през юни и юли, тогава нещата ще се променят. Не трябва да се прави политика от ваксината и коронавируса, политиците трябва да си затворят устата на тази тема“, заяви Караянчева.

Според нея управляващите и щаба са се справили добре с управлението на пандемията, тъй като са балансирали между запазването на икономиката и здравето на хората.

Въпреки отменените тържества: Стотици души вече се качиха на ШипкаНаправени са промени в движението. Вижте какви