Две улици в Пловдив заприличаха на мини бунища. Читател на TrafficNews сигнализира, че боклукът на ул. „Ландос” в Изгрев се трупа с дни, без да бъде изхвърлен. От кадрите се виждат препълнени контейнери, а около тях камари отпадъци.

"Г-н Кмете, Вие имате право да задължите всички държавни органи да си вършат работата. Това състояние на ежедневния боклук, в който сме принудени да живеем е непоносимо. Ние като граждани си плащаме данъците и очакваме контролните органи да си вършат задълженията. Не ни интересува кой прави боклук, а ни интересува защо се позволява. Не желаем както много пъти се дават празни обещания и този път да е така. Обещаните камери няма да спрат тези, които правят боклука. Срамно е да идват хора от други страни и да виждат това. Моля да ми отговорите, откъде се минава по тротоара. Гражданите вървят по пътното платно, но явно няма значение, че някой може да бъде убит от превозно средство. До кога положението ще е такова", пише пловдивчанинът изпратил сигнала.

Нашият читател допълни, че е пратил сигнала и до кметството в район "Източен".

От ОП "Чистота" заявиха, че за съжаление това не е необичайна гледка. Допълниха, че мястото се почиства всеки ден, след като сметовозите обслужат контейнерите след тях минава тежка тежка техника - челен товарач и самосвал, с която се събират струпаните извън съдовете отпадъци.

Междувременно положението с боклуците в Кючука не е по-различно от това на ул. „Ландос”. Тук обаче нещата стоят по следния начин – контейнерите празни, боклуците струпани около тях. Локацията на мини бунището  е ул. „Поручик Вальо Стефов”.

От кадрите се виждат изхвърлени строителни материали, кашони и непотребни документи. Пловдивчани са изхвърлили и стари дрехи, които биха били от полза за хора в нужда. Именно затова от БЧК има поставени специални контейнери, където да се даряват дрехи и обувки.

Междувременно набиваща на очи е зарязаната ненужна тоалетна чиния, която вероятно е заменена с нова, чиято кутия е от другия край на мини бунището.

Свързахме се отново с Общинско предприятие „Чистота”, откъдето коментираха, че това са нерегламентирано изхвърлени отпадъци. Те призоваха пловдивчани да изхвърлят боклуците си на означените места, а за едрогабаритния отпадък да се съобразяват с графика на събиране.