Тежка битова драма завърши с жесток край и . Майка стана свидетел как единият ѝ син застрелва с ловна пушка другия заради спор за това кой ще наследи апартамента ѝ. След това стрелецът се самоубива. Жестоката семейна драма с два трупа вцепени Пловдив и измести ковид пандемията на заден план. 

Как се стига до чудовищното деяние, вижте тук: 

Трагедията на ул. "Киев": Убиецът отхвърлил завещанието на баща си, искал половината апартаментСлужители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед

За съжаление това не е единственият трагичен инцидент от днес. 21-годишен студент сложи край на живота си в къщата на родителите си в Садово. 

Студент в Пловдив се самоуби в жилището на родителите си в СадовоМладежът е оставил писмо

Последните данни за коронавируса показаха, че и за изминалото денонощие процентът на положителните за ковид-19 от всички тествани остава висок - 38%. 3 475 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие при направени 9 056 PCR теста. 

Така към днешна дата потвърдените случаи са 148 775 от началото на пандемията, а от тях активните случаи са 91 587 и 53 000 са излекувани. 2435 души са потвърдени като преминали вируса за последното денонощие.

В Пловдив новите случаи са 355.  За денонощието са оздравели 344 души. Под карантина са 4974 жители на областта , на домашно лечение  - 5450.

Вижте и данните за починалите в Пловдивско:

23 са починалите с коронавирус в Пловдивско за изминалото денонощие, двама са без придружаващи заболяванияОздравели са 344 за последното денонощие

На фона на тези данни, изглежда има светлина в тунела. Англия съобщи, че от следващата седмица започва масово тестване с ваксината Pfizer. Русия също тръгва по пътя на ваксинирането, но с нейна ваксина, за чиято ефективност експерти от Европа нямат данни.

Дали и ние ще имаме наистина ваксина след Нова година, все още не е ясно, но пък министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов поясни, че в момента се прави плана за ваксиниране и съвсем скоро той ще бъде преставен. Освен това Ангелов поясни, че вече има положително влияние на новите мерки и открехна завесата - какво следва от 21 декември нататък. 

Вижте повече тук:

Здравният министър обяви кои мерки ще се разхлабят първо при спад на заразенитеС недобро чувство забелязвам, как се опитват да се зобиколят мерките, каза Костадин Ангелов.

И министърът обаче бе категоричен, че наблюдава опитите на хора и бизнеси да прескачат мерките или да ги заобикалят елегантно. Репортери на TrafficNews станаха свидетели на два такива случая в Пловдив. Децата, пързалящи се на нулева дистанция, без маски, на ледената пързалка, но пък неходищи на училище. Както и например йога тренировките, които стига да са проведени извън фитнес и без лица под 18 години, си се провеждат без проблемно. 

Ученици препълниха ледената пързалка в Пловдив, къде са им маските?Институциите нямат отговор на въпроса маските задължителни ли са в съоръжението

Двойният аршин на мерките: Групи по йога на закрито - може, тренировка във фитнеса - неРазпоредбите на Здравното министерство на практика позволяват на инструкторите да провеждат занимания където и да е, но не и в залите

Днес обаче Пловдив имаше повод за празник далеч от COVID-19. Комисията за защита на конкуренцията даде целена светлина за Колежа. Няма пречки за подновяването на строителството на стадион „Христо Ботев“, след като на 1 декември вечерта от КЗК се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство.

Официално КЗК прекрати жалбата за Колежа, подновяват строителствотоИма формален 3-дневен срок, при който може да се обжалва решението на органа

Сашо Александров се изправи пред съда с повдигнато обвинение за палежа, при който е имало опасност за живота на цяла фамилия. Пироманът бе доведен от затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода”. Как протече заседанието на съда, вижте тук: 

Любовна драма! Мъж запали къщата на свой приятел край Пловдив от ревностБлизо година Сашо страдал по любимата си и така не простил на другаря си за станалото

Междувременно мъж прекара 24 часа в ареста и бе глобен с 200 лева. Той е нападнал вербално полицаи в Пловдив след инцидент.

В събота вечер, мъжът имал скандал с майка си. Последната имала деменция и често изпадала в кризи. След разправията, за да се успокои пловдивчанинът изпил две. В един момент забелязал, че майка му е на терасата. Тя била неадекватна и имало опасност да падне. По блока се събрали хора. Междувременно мъжът позвънил на спешен телефон 112. За инцидентът сигнализирал и втори път.

Повече за случая, вижте тук:

Пловдивчанка за малко да падне от тераса в Кючука, арестуваха сина йПричината за агресията била, че униформените не са пристигнали веднага

И накрая - има надежда за хората и бизнеса. Вероятно ще бъде наложен пълен мораториум върху кредитите до края на март 2021. Освен това затворените бизнеси ще могат да получат до 20% от оборота си за 2019.