60- годишният Илия Йорданов е мъжът, застрелял брат си при скандал в центъра на Пловдив, научи TrafficNews. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. След като убил по-малкият си брат , мъжът е сложил край на живота си със същото оръжие. 

Причината за двойната смърт е спор за имот. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев" в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22- годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го , че е манимулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия  няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели. 

По -големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си. Двамата непрекъснато се карали. 

Семейството е родом от Стамболийски, но от години живеят в Пловдив. И двамата братя са с адресна регистрация на ул. "Киев".

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед. Труповете на убицът и жертвата все още са на местопрестъплението. 

Кошмар! Два трупа след стрелба в центъра на ПловдивМъж застреля брат си заради имот и сложи край на живота си