Кабелен оператор разкопа тротоара на бул. "Христо Ботев" без разрешение от община Пловдив. Рано сутринта работници на Цифрова кабелна корпорация вдигнали плочките от южната страна на булеварда срещу Военна болница и започнали да копаят изкоп за кабелно трасе. 

Граждани, които имат търговски обекти в района, подали сигнал в кметството и попитали защо не са уведомени своевременно за изкопните дейности. Оказало се , че районната администрация също не е уведомена. На място веднага била изпратена комисия, която направила проверка и е съставила констативен протокол за нарушението. "Тези изкопни дейности трябва да бъдат съгласувани с нас, като фирмата, която ги извършва е длъжна да внесе депозит, който е гаранция, че след това настилката ще бъде възстановена. Работниците, които са били заварени в района, са отказали да подпишат протокола. От наша страна сме уведомили органите на МВР и Общинският инспекторат" , коментира за TrafficNews кметът на района Георги Стаменов. 

Репортер на TrafficNews се свърза с офиса на Цифрова кабелна корпорация на националния им телефон. Операторът не успя да ни свърже с управителя на фирмата за коментар и бяхме посъветвани да изпратим официално запитване. Очакваме отговор от компанията.