Масови проверки започват в Пловдив и региона за спазване на епидемичните мерки. Още на 1 март с отварянето на заведенията, хайки от служители на Здравната инспекция и полицията ще следят стриктно какво се случва по ресторантите.

Припомняме, че заведенията, ресторантите, организираните пътувания в страната и конгресният туризъм ще започнат работа от 1 март. 

TrafficNews научи, че всички инспектори от РЗИ са мобилизирани и екипите вече са сформирани. Още в първия ден служителите на РЗИ са подготвили ударна акция. Медията ни научи още, че всички отпуски са спрени, за да се обезпечат по-голяма част от обектите.

Инспекторите ще следят предимно за спазване на разпоредбите за дистанция и брой присъстващи, както и за спазване на работното време.

Проверките ще са съвместни между служителите на РЗИ и пловдивската полиция.

При какви условия ще заработят заведенията?

Ресторантите и заведенията ще могат да отворят врати при използване на 50% от капацитета си. На една маса ще се допускат не повече от 6 човека. В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много 15 души. Работното време на заведенията ще приключва в 23:00 часа. 

Министър Ангелов: Заведенията ще отворят от 1 март при ясни и конкретни правила на работаНа една маса ще се допускат не повече от 6 човека