Гражданско сдружение издигна първата официална кандидатура за кмет на Пловдив. Адвокат. Тони Стойчева е представила кандидатурата си на 16 май пред съмишленици , обединени под мотото „Да изчистим града си”.

Целта на адв. Стойчева е  активно въвличане на пловдивчани във взимането на важните решения относно зелената система, инфраструктурата по квартали, транспорта и опазването на културното наследство. От първостепенно значение за нея е борбата с презастрояването и работата с експерти при планиране на важни проекти. 

Макар, че до местните избори има по-малко от половин година, основните политически играчи все още не са обявили своите кандидати. В публичното пространство вече са завъртяха имената на депутата от ПП –ДБ Манол Пейков и служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Не е изключено настоящият кмет Здравко Димитров да се кандидатира за втори мандат, но този път той няма да бъде кандидат на ГЕРБ , след като преди няколко месеца лидерът на партията Бойко Борисов публично оттегли доверите си от него и поиска оставката му. 

Като кандидат на ГЕРБ бе обсъждана кандидатурата на кмета на Тракия Костадин Димитров, но според източници от партията  тази информация вече не е актуална.