Горчивото ежедневие на Рогошко шосе се повтаря отново и отново, като всяко повторение е за сметка на шофьорите. Гледките с отбити край пътя автомобили, чийто шофьори сменят спукани гуми, вече сякаш не се забелязват. Станаха ежедневие, а само гневът на водачите не стихва.  За поредната спукана гума и поредният вбесен шофьор сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Трасето продължава да е огромно препятствие, което редовно създава предпоставки за катастрофи.

Припомняме, че в края на месец април стана ясно, че община Пловдив пусна първата обществена поръчка за дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе. От години булевардът е в покъртително състояние, като първоначалната идея на Общината бе да се изчакат оперативните програми. Протестите и ежедневните кратери, които зейват там, обаче накараха градските власти да размислят и да форсират голямата реконструкцията.

Проектът включва изцяло ново пътно легло, което да е подсилено, както и реконструкция на пресечките до предприятията. Също така нови тротоари, велоалеия и осветление.

Пловдивчани взеха на подбив местната власт, садят цветя в ямите по Рогошко шосеСравняват пътя с шосе в Украйна след бомбандировките