Едва четирима съветници подкрепиха предложението на Община Пловдив да се пусне търг за апетитен имот в район „Южен” на бул. „Никола Вапцаров”. Предложението от зам.-кмета Величко Родопски постави антирекорд по гласове на предложение от администрацията към местния парламент от началото на мандата. Останалите 26 съветници в залата гласуваха „въздържал се” или „против”.

Намерението на Община Пловдив да продаде имота от 306 кв.м на бул. „Никола Вапцаров” 56 на кръстовището с ул. „Чорлу”. Неговата  цена бе определена от  368 хил. лева.  Според нормативните документи там може да се построи 6-етажна кооперация с РЗП около 1000 кв.м. – или близо 15 нови апартамента.  

Другият търг, който искаше да пуснат градските власти за продажба на  „Лазурна” в Прослав, събра едва 8 гласа. Той бе с големина от 523 кв.м и цена от 195 хил. лева. Върху него може да се направи къща или кооперация до 12 метра височина.

Третият имот, който не успя да бъде пуснат на наддаване бе на ул. „Генерал Данаил Николаев” и е с големина от 164 кв.м, а началната му цена бе 266 хил. лева.

Как се бори презастрояването в Кючука? Общината продава нов имот за жилищно строителствоГрадските власти пускат 3 търга за продажба на малки парцели, които досега не са били в Годишната програма

С пълно мнозинство обаче Общинския  съвет прие даването под наем на два спортни имота – тенис кортовете на „Колодрума”, както и бившият стадион на „Векта” на бул. „Никола Вапцаров”. За спортните терени ще се проведе търг. Тенис кортовете са искани от новия клуб на Димитър Кузманов „Локомотив 1924”, а футболните от Спартак Пловдив.

Новият клуб на Мико поиска последните свободни тенис кортове в ПловдивСпартак Пловдив също иска стадиона на „Векта” за 10 години