Два дни след като президентът Румен Радев представи новия служебен кабинет, рокадите в основните институции вървят с пълна сила. Паралелно с назначавенето на зам. министри, се сменят началниците на различните ведомства.  НАП и Митниците от днес вече са с нови ръководители. 

По информация на TrafficNews се очакват смени и в областните дирекции на полицията. Дългогодишният директор на Хасково Ангел Цанков вчера бе сменен първи. Очаква се рокада и в дирекцията в Пловдив. И ако предишни години поне няколко човека има приготвени  нови директорски костюми, то сега единственият фаворит за поста е настоящият началник на Първо РПУ Петър Тодоров. 

Според запознати, днес сутринта в Областната дирекция е пристигнал новият зам.министър на вътрешните работи  Венцислав Катинов. Той обаче не се е срещнал с настоящия директор Йордан Рогачев, тъй като той не бил в сградата , а по телефона съобщил , че се намира пред болница. Според очевидци , по същото време на Главната са забелязани другият зам. министър Емил Ганчев заедно с Тодоров. На този етап не е ясно дали Катинов е носел заповед с името на старши комисаря и каква е била целта на посещението му. Служители на дирекцията обаче вчера в късния следобед са забелязали, че от директорския кабинет се изнасят кашони. Не е ясно дали в тях е имало лични вещи или някакви документи. 

При смяната на последните три правителства,името на Тодоров бе винаги сред кандидатите за стола в кабинета на ул. "Княз Богориди", но от МВР предпочетоха да поверят управлението на втората по големина дирекция на външни кадри. 

Конфуций казва, че търпението е добродетел на мъдрите и в случая ще бъде възнаградено.  

Петър Тодоров е сред полицаите в Областната дирекция с най- голям стаж. Макар, че първите му професионални изяви са под пагон, Тодоров е потомствен полицай. Баща му, Илия Тодоров, през 90-те е началник на полицията в Пловдив. 

Тодоров започва като оперативен работник в Първо РПУ и почти цялата му професионална кариера преминава там, минавайки през различните нива на районното управление. Награждаван е многократно, ползва се с уважение сред полицейския състав. 

Въпреки, че името му е спрягано като кандидат за властовите позиции в дирекцията и повечето нови директори предпочитат да разчистят конкуренцията, той остава незасегнат при рокадите. До днес.