Страхотна инициатива обедини пловдивчани за пореден път. Група доброволци почистиха едно от популярните места за отдих в "Кършияка". Мястото е посещавано от малки и големи, както и от много кученца и техните собственици.

Кътчето „Моливчета” се намира точно до пешеходния мост и вместо мястото да изглежда приветливо и приятно, то доста често е обсипано с боклуци и кучешки изпражнения, като само този път доброволците са събрали над десет чувала с отпадъци.

„ От мястото се разпростира неприятна миризма, а уж е създадено за отдих. Масово собствениците на кученца зарязват фекалиите на животните, въпреки че е забранено и би следвало такива действия да се наказват”, казват те.

Много малки деца играят там и често се случва да минават през тях, което не е приятно за никой. От друга страна и големи хора зарязват собствените си боклуци. Захвърлят се фасове, бутилки, найлони и всякакви опаковки.

„ Вземете пример от нас и пощадете едно от малкото зелени места в Кършияка, които са предназначени за отдих, нека не го съсипваме. Изхвърляйте отпадъците си в кошчетата за боклук и пазете мястото чисто за вас, за нас, за децата ни!”, апелират доброволците и се надяват гражданите да вземат пример от тях.