Зам. търговският директор на ФК "Ботев" Въльо Петров, директорът по сигурността на клуба Милен Стоянов и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев остават зад решетките. Това е решението на окръжния съдия Михаела Добрева, след като чу тезата на обвинението и защитата на адвокатите на четиримата. 

"Искането на Окръжна прокуратура е основателно, има достатъчно доказателства. Не е нарушено правото на защита на нито един от обвиняемите”, заяви съдия Михаела Добрева и допълни , че дотук делото е 8 тома. 

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност  за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/  г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от  септември до ноември 2023 г . на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на  МВР в  Пловдив -  полицаят Галин Колев и Милен Христев , собственик на "Ботев гард" , са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група  Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинения само за изнудвания.

След като чу решението на съда, Вълъо Петров излезе от залата с думите: "Илиян Филипов иска да присвои клуба!"

Как премина делото в Окръжен съд , можете да проследите тук:

 

Докараха с белезници в съда бригадата на Въльо, полицаите крият лицата сиОкръжна прокуратура иска "задържане под стража" на четиримата арестувани за участие във въоръжена организирана престъпна група

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"Полицаят Гален Колев бил в отпуск по болест, колегата му Мартин Ламбрев имал награди

Прокурор за шефа на ОПГ-то: За първи път виждам такава справка за съдимостАдвокатът на Въльо: Бил е зам.директор на Ботев, затова са му викали "Шефе"

Арестуваха Въльо и бригадата му, изнудвали, грабили и заплашвали фенове на БотевОкръжна прокуратура: Четиримата са част от въоръжена организирана престъпна група

Бригадата на Въльо към феновете на Ботев: Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете