„Кукленият театър се е превърнал в сбирка на пияндета и прочее, които се алкохолизират и пикаят по улиците „Христо Данов” и „Петко Каравелов” и тормозят жителите в района вече от 2 години”, написа в сигнал до медията ни гражданин.  Той твърди, че откакто трупата е отворила открита сцена във вътрешния двор на театъра, са възникнали проблемите.

„Ще се чудите как става това? Ами става така, че кукленият театър отдава новия си външен театър за партита, които се провеждат до 12 часа през нощта. Когато започнаха ремонт на театъра, ние всички се радвахме, тъй като разчитахме, че това ще е полза за културата награда ни. Повече представления, които подобават на един куклен театър. Но уви, поредната дискотека с алкохол до късно през нощта. Моля обърнете внимание на проблема, тъй като друг освен вас не вярва да си мръдне пръста”, пише още в сигнала.

Екипът ни се обърна към директора на Кукления театър за коментар по казуса. Оказа се, че всичко, което се случва на новата сцена, е част от официалната програма на институцията, а по време на предстоящия юбилеен 25-и фестивал „Двама са малко – трима са много” са предвидени няколко концерта на утвърдени музиканти.

„Уважаема медия, в отговор на сигнала, постъпил до Вас, Ви уверявам, че Куклен театър – Пловдив не е отдавал сцената си – основна или открита – за каквито и да било „партита“ и събития извън официалната програма на театъра. Концерти и спектакли на двора сме провеждали многократно, като винаги сме се съобразявали с часовете за почивка на гражданите. В съседната сграда на ул. „Петко Каравелов“ живее семейство с малко дете и никога не сме получавали оплаквания, а напротив – имаме чудесни междусъседски отношения.

Все пак сигналът е притеснителен, още повече, че предстои 25-ото издание на Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“. Ангажирам се да го проверя незабавно и ако се установя нарушение на Правилника за трудов ред и Наредба за осигуряване на обществения ред, р.II, чл. 4, ал. 1-4, (във връзка с която има издадена вътрешна заповед), отговорните да бъдат наказани дисциплинарно.

От представите на гражданина, подал сигнала, разбирам, че не е посещавал Кукления театър в близките години. Затова – чрез Вашата медия, специално предоставям два пропуска за целия период на фестивала – от 1 до 6 септември. Моля, нека заповяда, на което и да е заглавие от богатата ни програма и се увери сам в културната стойност на събитията, провеждани в театъра, коментира директорът на Кукления театър Петър Влайков.