Община Пловдив удостои с „Почетен знак на Пловдив” посланика на Чешката република негово превъзходителство Лукаш Кауцки.

„Това е знак, който не носят много хора, но посланикът на Чешката република Лукаш Кауцки го получава заради неговия огромен принос към бизнес отношенията и културните отношения между България и неговата страна. Винаги срещите с него са ни доставяли удоволствие”. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, докато му връчваше наградата в заседателната зала на Община Пловдив.

Той му поднесе като подарък специално издание на книгата „Пловдив- Древен и жив” с думите: ”Нека винаги ти напомня за града ни”.

Широко усмихнат Кауцки прие почетния знак и отправи огромните си благодарности към града и обществото тук.

„Пловдив е един от най-старите градове в Европа и света, но той не е само това. Той е културен хъб. Град със страхотна архитектура и изключителен живот. Затова бе избран за Европейска столица на културата. Освен това Пловдив е и бизнес хъб, град с огромен потенциал и светло бъдеще”, заяви посланик Кауцки.

Той подчерта, че приема наградата от името не само на цялото посолство, но и от името на представляваната от него държава и изрази благодарност за изградените отношения между местната власт и посолството.

„Бих се радвал не само ако подкрепим инвестициите на Чехия в България, но и пловдивските инвестиции в страната ни”, допълни той.

За финал пожела успех на града и обществото по пътя към развитието.

Присъстващи на срещата подчертаха огромната роля, която е изиграл посланика Кауцки в културния обмен между държавите. По време на целия му мандат, който скоро изтича, неговата активност е била непрекъсната, заявиха от Община Пловдив. На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Александър Държиков.