Община Пловдив все още не е готова окончателно с рамката на бюджета си за 2022 година. Причината е, че постоянно се изпращат нови постановления от правителството и трябва да се преизчислява рамката, обясни зам.-кметът по финанси Величко Родопски. Той даде пример, че последното постановление е за увеличените средства за музейните работници, на които дадоха  12 млн. лева повече за издръжка и заплати.

Зико с огромна подкрепа за тегленето на заем от 50 милиона за спортните обектиИзмениха в движение предложението за теглене на нов кредит

Родопски заяви, че се очаква следващият вторник – на 15 март да бъде качен бюджета за обществено обсъждане, като той трябва да престои 20 дни на сайта. След това може да се гласува и 2 седмици по-късно да влезе в сила. Това означава, че реален бюджет ще има от средата на април.

В момента общината харчи 1/12 на месец от бюджета за 2021 година, като преди всичко те отиват за издръжка.

Кметът Здравко Димитров се надява и ситуацията в света да се нормализира.

„Всеки ден цените са различни, днес е едно, утре е друго. Смятам, че нещата ще се нормализират – войната, пандемията… Трябва тази инфлация да спре да галопира”, каза градоначалникът.

По обектите в Пловдив в момента се работи, но не с темповете,които трябват. Според зам.-кмета по строителството Пламен Райчев това е нормално, тъй като все още се доставят материали по „Даме Груев” например, а няма влязъл и в сила бюджет. Въпреки това градските власти увериха, че пари за всички проекти има.

„В момента Община Пловдив изпълнява проекти за 478 млн. лева, като съотношението европейски и общински средства са 5:1. Толкова много проекти по едно и също време не са започвани”, каза Райчев.

Подписват договора за пробива под Водната палата, пускат нова поръчка за плувния басейн „Младост”Един депутат каза, че стадионите са язвите на ГЕРБ в Пловдив, е няма да са, заяви кметът