Мокрият сняг и вятъра събориха дървета и изпочупиха клони в парк "Бунарджика". "аст от подстъпите към хълма са преградени от прекършени дървета, голям клон е скъсал жици до ресторант "Южен Полъх". Паднали дървета има както по централните алеи, така и по стълбите на парка. част от тях са пречупени в основите си, а други са с прекършени корони. 

Засега с приоритет се почистват пътните артерии и тротоарите, тъй като в неделя там също имаше много паднали и разцепени дървета. В Пловдив имаше над 200 сигнала. Почистването на парковете от клони ще бъде на следващ етап, след като екипите на "Паркове и градини" се освободят. Днес бяха нарязани и вдигнати няколко огромни дървета в южния край на Цар Симеоновата година. 

За съжаление гледката в другите паркове е подобна. Причината за погромът е както тежкия сняг в комбинация с вятъра, така и болните дървета, които не са отстранени своевременно. 

"Загубите могат да бъдат компенсирани само с огромна залесителна акция", коментира кметът на Пловдив Костадин Димитров. 

Падналите дървета обаче не плашат пловдивчани, за които хълмовете са любимо място за разходка и забавление. Свидетелство за това са снежните човеци, които намигат на минувачите почти на всеки завой.

Хълм Бунарджика

Цар Симеоновата градина