В нито една сфера не съм видял промяна, освен че взеха шофьора на Гешев. Така Бойко Борисов коментира промените, направени от последния парламент и служебния кабинет. Бившият премиер е в Пловдив, където се провежда среща на структурата на ГЕРБ в града и областта.  Борисов се изказа положително за „Партията на промяна“ и отказа да коментира кой ще е кандидат за президент на ГЕРБ, тъй като според него това няма значение.

“Нека си се обединяват на тема промяна, но промяната се прави от хората, а резултатите от изборите показват какво искат те. Не могат да те класират шести и ти да казваш ето хората искат това и това. Ние ще бъдем изключително активни да се направи правителство, с нас или без нас е без значение, важното е някой да поеме отговорност. Сега най-успешните министри ги няма, оставиха и шефа на НАП, а той си е продал фирмата и е измамил и това е документирано, но той продължава“, каза Борисов.

На въпрос какво мисли за новата партия на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов заяви:

„Аз изпитвам най-светли чувства към тази партия, считам че това е мъжко, както Слави Трифонов, те не се криеха зад правомощията а служебни министри. Това е почтена постъпка, да излязат с имената си“, коментира Борисов.

Той не се притеснява и от евентуално изтичане на кадри от ГЕРБ към Партията на промяната, като според него това е промяната.

„Между теорията и практиката има разлика. Колкото по-нависоко си, толкова по-силен е вятърът. Това ще го разберат до два месеца, когато вече не може само да се обещава, а ще трябват и действия. Трябва да се поеме отговорност и да се действа почтено – не само да вдигаш пенсиите, а да обясниш, че след това трябва да увеличиш и данъците“, каза Борисов.

„Направиха ни много компромати, партията го преживя с мене трудно, но се справихме“, заяви още той в Пловдив.

Борисов е категоричен, че трябва да се подкрепи Северна Македония и Албания по пътя й към ЕС и не трябва да се действа популистки.

Относно Пловдив, бившият премиер призова местните държавници да довършат двата стадиона и Околовръстното на града, както и да започне строителството на нов плувен комплекс.

На въпрос на журналист, кой ще бъде кандидат за президент на ГЕРБ, Борисов заяви:

„Ще дойда специално на вас да ви го кажа, съжалявам, че това толкова ви вълнува. Мен ме вълнуват тези неща, защото след два месеца ще е криза, тогава няма никакво значение кой ще е президент. В парламентарна република има значение политическите партии и взетите от тях решения. Промяната трябва да продължи, шоуто трябва да продължи Трябва да бъдем почтени към хората. Това, което ние обещахме, го изпълняваме. Затова ви казвам какво можете да говорите за Пловдив и да поемете ангажимент“, заяви още той,.

Борисов посочи и голямата разлика между ГЕРБ и останалите партии, която показват последните социологически проучвания.

„Ако се запази тази разлика, това е катастрофа за тях. Ако бяхме ние и правихме такива идиотщини, вие щяхте да правите какви ли не журналистки разследвания, а сега не се прави нищо. А те ще се опитат да манипулират изборите, трябва да се обърне внимание на това“, каза още той.

Борисов към Зико: Честито, никога няма да имате Околовръстно с такова управлениеПод тепетата се провежда среща на ГЕРБ