Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив, където към този час се провежда среща с активите на партията. В хотел „Империал“ присъстват Иван Тотев, Здравко Димитров, Георги Мараджиев, Дани Каназирева, както и други градоначалници от областта. Под тепетата е и кметът на Бургас Димитър Николов.

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев заяви, че срещата днес ще бъде с акцент на липсата на комуникация между общини и държава през последните месеци и десетките спрени проекти, като изрази надежда, че съвсем скоро ще има стабилно управление с участието на ГЕРБ и тези порочни практики ще спрат.

Здравко Димитров също набеляза няколко от спрените проекти.

„Някои проекти бяха започнати и се случиха благодарение  на нашето правителство. Сред тях е Асеновградско шосе, което успяхме да завършим. Засега обаче не знаем как ще завършим стадионите на Ботев и Локомотив. Околовръстното също беше започнато, а сега проектът е замразен. Същото се отнася и за пречиствателната станция и Водния цикъл. Имаме нужда и от нов плувен комплекс. Ние не трябва да стоим отстрани и да сме безучастни. Каквото е направено, то си е наше и ние трябва да се срамуваме да го кажем“, заяви Здравко Димитров.

Лидерът на ГЕРБ също обвини сегашната власт за спрените проекти в Пловдив и областта и заяви, че градът под тепетата му е любимият град.

„Думата власт не е хубава, това използва Радев. Ние управляваме и целта ни е да сме в управлението, за да може всичко, което сме започнали да бъде довършено.  Над половин милиард са влезли в Пловдив, честито на Зико – никога няма да имате Околовръстно с такова управление. Аз бих спорил с всеки съгражданин в Пловдив всекидневно и да му показвам какво се направили. Нямаше да имате нито една зала сега в Пловдив, къде щеше да се проведе Европейското, ако не беше Колодрума?“, каза Борисов.

Според него е жизнено важно за града и доизграждането на АМ Марица, както и поставянето на достатъчно мантинели на АМ Тракия.

„Пловдив не можеше да се смогне на инвестиции, не остана място където да няма завод, затова направихме Асеновградско. А сега какво? С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. Няма град в който е направено толкова, колкото в Пловдив“, заяви още Борисов.

Бившият премиер се обърна и към своите политически опоненти.

„Вие не сте почтени, ако бяхте почтени щяхте да направите бюджет за следващата година, почтеност в политиката е да носиш отговорност. А сега какво – да, залъгахте 2-3 сфери, но какво ще правите после? Как се разбира почтеността, че ако не гласуваш за Радев не си почтен?“, каза той.