Бивш военен събира животни в Малък чардак и ги държи заключени в къща, която е пред срутване. Това твърдят читатели на TrafficNews, които живеят в съседство на въпросния мъж, който според тях злоупотребява с животните, като проси пари за дарение за отглеждането им, чрез фейсбук профила си. За сметка на това пък не полага никакви грижи за тях, а харчи парите за себе си, твърдят още те.

В социалните мрежи Костадин Георгиев е създал страница, в която описва, че полага грижи за котки, кучета и прасета, като са му необходими, за да ги изхранва и обгрижва.

„На мен и съседите ни започнаха да ни изчезват домашните любимци – котки, които ние сме отгледали, кастрирали, регистрирали и се грижим за тях. Оказва се, че на края на ул. „Ален Мак” №11 е закупен имот от лицето Костадин Георгиев чрез средствата за дарения. Той не само, че краде животните ни, като дори знае къде са камерите на улицата ни и затова заобикаля и ги ловува през задните такива и дворове, но същия е превърнал закупен от него имот – кирпичена къща пред срутване и двор в база за отглеждане на кучета, котки, прасета, а освен това е струпал в поземления имот голям брой използвани гуми за тежкотоварни камиони– над 100 бройки”, разказаха читателите ни.

С част от гумите запълвал дупки в оградата си. Те разказаха, че въпросното лице е бивш военен, който се крие и пристига в селото само по тъмно, в седмицата идва по два пъти в селото и може би тогава храни животните. Хората от селото са подготвили и подписка срещу мъжа, тъй като се разпростирала остра и неприятна миризма на изпражнения, които той не почиствал.

„Мирише ужасно и действията му крият опасност от зарази. Интересното е, че този човек се изживява за „Спасител на животни” в интернет, пише сърцераздирателни писма , регистрирал е няколко банкови сметки за получаване на средства и постоянно декларира, че не му стигат парите за отглеждането на огромния брой питомци. Така според мен заблуждава добрите хора, които му изпращат пари, още повече съм сигурна, че не води съответната данъчна отчетност, заблуждава хората и присвоява средства”, споделиха те.

Жителите на населеното място са подали жалба до „Агенция по храните”, като съответно мястото е било посетено от екипи, но проверка не е била извършена.

„Този човек се скри, никой не осигури достъп и държавните органи, кмет и институции казаха, че няма какво повече да се направи”, добавиха още те.

Хората са изпратили и писмо до районния прокурор, като публикуваме текста без редакторска намеса.

„На първо място: Моля да се извърши проверка по случая , като се намери това лице и се установи, дали не извършва измами, чрез обявите си в интернет и публичното пространство, както и не е ли нарушение на данъчното законодателство при водената от него дейност – води ли изискуемото счетоводство за извършването й – при постъпване на парични средства, разходване и отчитане , откъде намира съответните животни за тази дейност, както и има ли право да върши това в жилищна сграда.

Моля да задължите „ Агенцията по храните „ заедно с органите на МВР да извършат отново съответната инспекция, дадат предписания и санкционират това лице.

На трето място: С оглед превръщането на поземления имот на опасна площадка за отпадъци – там се намират над 100-бр. гуми за тежкотоварни автомобили и е една нерегламентирана и незаконно площадка за съхранение на отпадъци , моля да информирате съответните служби за пожаро-безопасност , които да посетят мястото , дадат указания за преместването и съхранението на тези отпадъци , както и санкционират виновното лице. Наличието на такова струпване на запалими отпадъци в съседство с хора и жилищните им сгради в населено място е опасно и моля да се вземат спешни мерки.

На последно място: Поведението на това лице е странно , граничещо с неадекватност и непризнаване на обичаите и законите в страната. Същевременно, доколкото разбрахме е освободен от служба / обща информация/, като молим да се установи, дали разбира свойството и значението на извършеното от него или страда от някакво психическо заболяване”.

TrafficNews продължава да следи развитието по темата!