Само бързата реакция на уредника, който се занимава с грижите за крокодила в Природонаучния музей, е предотвратила неприятен инцидент с влечугото. Той се е намесил веднага и е извадил изхвърлените две мокри кърпи.

"Няма да се занимаваме с полиция. Смятаме, че показването на това деяние ще има възпитателен ефект", коментира директорът на РПНМ Огнян Тодоров. Той допълни, че обиталището на Хектор е обезопасено с мрежа отгоре, но тя е поддала. Екипът на музея ще я укрепи, за да предотврати подобни инциденти. Тодоров обаче призова посетителите да спазват правилата и само да наблюдават живите организми, за да не станат волни или неволни причинители на тяхната смърт.

Припомняме, че преди години неизвестни лица блъскаха по аквариумите на октоподите и сепиите и част от тях умряха от стрес. Това се случи през 2015 г., веднага след откриването на аквариума. Бяха откраднати риба Немо и коралова риба. Наложи се за известно време съоръжението да затвори врати за посетители, защото водните обитатели бяха силно уплашени. После бяха монтирани охранителни камери, за да бъдат предотвратени такива инциденти.