Коледната киноложка изложба , придружена с коледен базар за домашни любимци , която трябваше да се проведе в  Пловдив в края на ноември е отменена от Българската агенция по безопасност на храните.  Изложбата щеше да събере 300 елитни кучета от 65 породи  в зала „Колодрума” , организаторите – Пловдивското киноложко дружество, бяха организирали и редица благотворителни каузи.

На 10 ноември обаче БАБХ излезе със забрана , която касае „организирането и провеждането на пазари на всички видове домашни животни и птици” на територията на цялата страна. Мярката е във връзка с разпространението на птичи грип и е с цел превенция.

След запитване в БАБХ, се оказва, че рестрикциите се отнасят и до киноложките изложби. Според организаторите, това е безумие, тъй като породистите кучета , които участват в изложбата , нямат никакъв досег с домашни животни и птици.  „Това са кучета , които се гледат изключително в домашни условия и по тази логика би трябвало  БАБХ да забрани и събирането на хора в цялата страна” коментират кинолози.