Проблем в подстанция "Тримонциум" е част от причините за мащабната авария, която остави стотици търговци и домакинства на Главната улица на Пловдив и в квартал "Капана" без ток, съобщиха от ЕВН. 

Както TrafficNews.bg съобщи всички заведения, магазини, други търговски обекти и жилищни имоти в района на Главната и Капана останаха без ток за повече от час.

Служители на енергодружеството моментално са започнали работа по прехвърляне на схемата за захранване на централните части, за да може токът да бъде възстановен. Към момента вече над 80% от обектите са свързани към мрежата по паралелни линии. 

Локализирана е повреда в подстанция "Тримонцум", която е собственост на ЕСО /Електроенергийния системен оператор/. Все още не е ясно колко сериозна е аварията, кога ще бъда отстранена и дали има проблем и в други звена от мрежата.

Служители и на двете дружества работят в синхрон, за да успеят най-бързо да възстановят електрическото захранване на всички абонати, започната е работа и по диагностициране на авариралата подстанция и евентуалните други повреди по мрежата.