Зрелостникът Николай  от Френската  езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ избра нестандартен начин да пристигне на бала си. Пред военния клуб го очакваше ансамбъл „Еподай”, който го поведе към стълбите на хотел „Тримонциум”.

Звуците на гайдите и тъпаните накараха мнозина да обърнат телефоните си, за да запечатат необичайната гледка, на фона на свръхлуксозни лимузини, към паркинга да пристъпва фолклорен състав.

В хотела „Тримонциум” днес празнуват завършването си Френската  езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, професионална гимназия по облекло "Ана Май" , Професионална гимназия по лозарство и винарство в „Христо Ботев” - Перущица, СУ Найден Геров и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника „Свети Димитрий Солунски”.

Абитуриентите бяха заложили на красиви тоалети, без големи модни гафове, а автомобилите с които пристигаха бяха като парад на лукса.

За разлика от минали години зрелостниците не брояха толкова често от 1 до 12, но пък за сметка на това, бяха заложили на вувузели, тромби и дори димки в различни цветове.